• زعفرانیه، بعد از پالادیوم، جنب سفارت فنلاند، پلاک ۹۶
    logooologoologooologooo
    • خانه
    • درباره دکتر
    • خدمات ما
      • کامپوزیت دندان
      • لمینت سرامیکی
      • بلیچینگ دندان
      • جرمگیری دندان
      • ترمیم و روکش دندان
    • نمونه درمانی
    • ویدئوها
    • مقالات آموزشی
    • تماس با ما
    نوبت دهی آنلاین
    ✕

    آشنایی با روش های کنترل درد دندان

    • خانه
    • مقاله های دندانپزشکی
    • مقالات عمومی دندانپزشکی مشکلات دهان و دندان
    • آشنایی با روش های کنترل درد دندان
    باندینگ دندان چیست؟
    31 تیر 1402
    آشنایی با علل خونریزی لثه در حین مسواک زدن یا نخ دندان
    18 مرداد 1402
    مشاهده همه

    آشنایی با روش های کنترل درد دندان

    در این نوشته می خوانید:

    • 1 درد دندان چیست؟
    • 2 کنترل درد دندان با روش های خانگی
      • 2.1 شست‌وشوی دهان و دندان با آب نمک
      • 2.2 استفاده از گل میخک برای درمان درد دندان
      • 2.3 درمان درد دندان با روغن درخت چای
      • 2.4 تسکین درد دندان با پراکسید هیدروژن
      • 2.5 کمپرس سرد برای تسکین درد دندان
      • 2.6 درمان درد دندان با چای کیسه‌ای نعنا فلفلی
      • 2.7 سیر به عنوان درمان درد دندان
      • 2.8 استفاده از آلوئه ورا برای تسکین درد دندان
      • 2.9 دود به عنوان مسکن برای درد دندان
    • 3 درمان درد دندان با مسکن
    • 4 تسکین فوری درد دندان

    به راستی دندان یکی از مهم‌ترین عضوهای بدن به شمار می‌رود که علاوه‌بر زیبایی، می‌تواند ضامن سلامتی نیز باشد. زمانی که دندان‌ها سالم و زیبا نباشند خندیدن و ظاهر شدن در اجتماع نیز دشوار شده و اعتمادبه‌نفس کاهش می‌یابد. چه چیزهایی می‌توانند دندان‌ها را از وضعیت نرمال خارج کرده و آن‌ها را خراب و پوسیده کنند؟ آیا تا به حال دچار دندان درد شده‌اید؟ علت درد دندان چیست؟ آیا می‌توان درد دندان را کنترل کرده یا از بین برد؟ چه کارهایی می‌توان انجام داد تا از بیشتر شدن درد دندان جلوگیری شود؟ برای آشنایی با روش‌های کنترل درد دندان بهتر است در ادامه با ما همراه باشید.

    درد دندان چیست؟

    بیشترین دلیل مراجعه و شکایت افراد زمانی که نزد دندان‌پزشک می‌آیند در خصوص درد دندان است. میزان و شدت درد دندان به عوامل متعددی بستگی دارد که در افراد مختلف می‌تواند کم و زیاد باشد. تشخیص به موقع و درست علت درد دندان می‌تواند کمک بسیاری به کنترل و از بین بردن آن نماید، زیرا که اگر بدانید چرا دندان‌های‌تان درد می‌کنند قادر خواهید بود تا برای آن راه‌ حل مناسب‌تری را بیابید. شدت درد دندان در بسیاری از مواقع بسیار زیاد و غیرقابل تحمل، گنگ یا به‌صورت تیر کشیدن خواهد بود.

    بنابراین بهترین راه برای پی بردن به علت درد این است که برای معاینه و بررسی به دندان‌پزشک مراجعه کرده و از او مشورت بگیرید. چنانچه درد دندان طولانی مدت و شدت آن نیز بیشتر شود ممکن است به عصب نیز آسیب وارد شده باشد. دندان درد را جدی بگیرید گاهی اوقات این درد ناشی از عفونت بوده که می‌تواند به دیگر اعضای بدن از جمله قلب نیز وارد شود. بنابراین شناسایی علت درد دندان و روش‌های کنترل درد دندان می‌توانند بسیار مهم و بر سلامتی اثرگذار باشند.

    کنترل درد دندان

    کنترل درد دندان

    کنترل درد دندان با روش های خانگی

    بسیاری از دردها را می‌توان در مراحل مقدماتی و پیش از پیشرفته شدن آن در خانه با روش‌های درمانی خانگی کنترل کرده یا از بین برد. از جمله این روش‌های خانگی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

    شست‌وشوی دهان و دندان با آب نمک

    شست‌وشوی دهان با مخلوط آب و نمک یکی از معجزه‌آساترین محلول‌های موثر برای تسکین درد دندان به شمار می‌رود. محلول آب و ‌نمک علاوه‌بر پاکسازی دهان از ذرات باقی مانده غذا و دیگر مواد به عنوان ضدعفونی‌کننده طبیعی نیز به کار برده می‌شود. همچنین محلول آب و نمک می‌تواند التهاب و تورم را بسیار کاهش داده و چنانچه زخمی در دهان وجود داشته باشد، آن را ترمیم و التیام ببخشد. جهت تهیه آب و نمک نصف قاشق چای‌خوری نمک را درون یک لیوان کوچک آب ولرم حل کرده و آن را مانند دهانشویه استفاده کنید.

    استفاده از گل میخک برای درمان درد دندان

    استفاده از گل میخک یکی دیگر از درمان‌های پرکاربرد و موثر برای کنترل درد دندان است. می‌توانید روغن میخک را از عطاری یا داروخانه‌ها تهیه و چند قطره از آن را روی مقداری پنبه ریخته و تا زمانی که درد کمتر نشده آن را برندارید. علاوه‌بر آن روش دیگر، جویدن یک دانه گل میخک است که باید به قدری به جویدن ادامه دهید تا روغن آن خارج شده به دندان شما برسد.

    کنترل درد دندان

    کنترل درد دندان

    درمان درد دندان با روغن درخت چای

    از درمان عصب دندان به کمک روغن درخت چای نیز غافل نشوید. ضد درد و خارش بودن، کنترل و جلوگیری از عفونت، ضدعفونی‌کننده و… نمونه‌هایی از خاصیت این روغن هستند. جهت استفاده از روغن درخت چای می‌توانید به کمک مقداری پنبه یا بدون آن چند قطره از آن را روی دندان ماساژ دهید تا درد آن تسکین یابد.

    تسکین درد دندان با پراکسید هیدروژن

    استفاده از پراکسید هیدروژن نیز می‌تواند به کنترل درد دندان کمک کند. محلول پراکسید هیدروژن می‌تواند علاوه‌بر تسکین درد، التهاب اطراف دندان را نیز کاهش دهد. کاهش پلاک‌های دندانی و خونریزی لثه، از بین بردن باکتری‌های مضر و… قابلیت‌هایی هستند که محلول پراکسید هیدروژن می‌تواند آن‌ها را انجام دهد. لازم به ذکر است که باید از محلول بسیار رقیق شده آن به عنوان دهانشویه استفاده نمایید برای مثال در حدود 3 درصد از ماده را با کمی آب مخلوط سپس مصرف کنید. بنابراین پراکسید هیدروژن یک روش تسکین درد بسیار مطمئن است؛ اما باید دقت داشته باشید که هنگام استفاده ذره‌ای از آن را هم نباید قورت دهید.

    کمپرس سرد برای تسکین درد دندان

    کمپرس یخ یکی از آسان‌ترین و در دسترس‌ترین روش‌ها برای درمان درد دندان در منزل است. شاید شنیده یا دیده باشید کمپرس سرد برای بسیاری از دردها و التهاب‌ها مفید بوده و حتی اگر دندان شما به‌دلیل ایجاد ضربه دچار آسیب شده نیز موثر خواهد بود. رگ‌های خونی با قراردادن کمپرس سرد، منقبض شده و از شدت درد کاسته می‌شود.

    علاوه‌بر آن تورم و التهاب ناشی از عفونت و درد دندان نیز به کمک این روش قابل برطرف شدن خواهند بود. چنانچه در خانه کیسه مخصوص آن را ندارید می‌توانید مقداری یخ را با حوله بپیچید و آن را در قسمت درد نگه دارید. میزان و شدت درد بسیار مهم است، اگر درد دندان زیاد باشد بهتر است هر چند ساعت یک‌بار آن را مجددا روی دندان خود قرار دهید.

    کنترل درد دندان

    کنترل درد دندان

    درمان درد دندان با چای کیسه‌ای نعنا فلفلی

    از چای کیسه‌ای نعنا فلفلی گاهی اوقات به عنوان یک روش بی‌حس‌کننده نیز یاد می‌کنند. تسکین درد و التهاب دندان و لثه‌های اطراف آن به کمک این روش بسیار توصیه می‌شود. افرادی که بر اثر درد زیاد اطراف دندان‌هایشان ملتهب شده یا لثه‌های حساسی دارند سعی کنند پیش از قرار دادن کیسه چای از خنک شدن آن اطمینان یابند. دمای ملایم چای کیسه‌ای برای محل‌هایی که دچار زخم و التهاب هستند بسیار حائز اهمیت است. چای کیسه‌ای را می‌توانید به روشی دیگر نیز استفاده کنید؛ در این روش ابتدا آن را داخل یخچال گذاشته، سپس آن را به آرامی روی دندان ماساژ دهید.

    سیر به عنوان درمان درد دندان

    از قدیم گفته‌اند سیر برای درمان بسیاری از دردها مفید است و از آن به عنوان یک دارویی که پرخاصیت بوده یاد می‌کنند. بنابراین مسلم است که از آن برای درمان درد دندان نیز استفاده خواهد شد. گیاه سیر به‌طور کلی خواص ضدعفونی‌کننده داشته و از رشد باکتری‌های مضر در درون دهان جلوگیری کرده یا آن‌ها را از بین می‌برد. همچنین برای تسکین درد تحت عنوان مسکن قوی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    روش استفاده از آن به عنوان تسکین‌دهنده دندان این‌گونه است که یک حبه آن را له کرده و حالت خمیر آن را روی دندان قرار دهید. اگر مایل هستید و می‌خواهید خاصیت آن چند برابر شود مقداری نمک نیز به آن اضافه نمایید. سیر می‌توانید برای دندان درد کودکان یک روش فوق‌العاده باشد. اگر بوی سیر برای شما آزاردهنده نیست مقداری از آن را روی دندان مورد نظر بجوید.

    کنترل درد دندان

    کنترل درد دندان

    استفاده از آلوئه ورا برای تسکین درد دندان

    همان‌طور که می‌دانید مدت بسیار طولانی است که از ژل داخل گیاه آلوئه ‌ورا برای درمان هرگونه سوختگی یا بریدگی و خراش استفاده می‌کنند. همچنین با تحقیقاتی که اخیرا انجام شده دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که ژل آلوئه ‌ورا خاصیت ضدعفونی‌کننده و ضدباکترایی نیز دارد. بنابراین می‌توان از آن برای پاکسازی لثه‌ها و در نهایت درمان و تسکین درد دندان نیز استفاده نمود. جهت بهره بردن از این روش مقداری از ژل آلوئه ‌ورا را خارج کرده و روی دندان مورد نظر به آرامی ماساژ دهید.

    دود به عنوان مسکن برای درد دندان

    شما می‌توانید دود دندان را اکثرا از عطاری‌ها تهیه و استفاده نمایید. دود دندان می‌تواند تمامی باکتری‌ها و عفونت دندان را از بین برده و مانند ضدعفونی‌کننده و تسکین‌دهنده درد دندان مورد استفاده قرار بگیرد. مقداری از مواد را روی یک توری نسوز فلزی یا کفگیر قرار داده و سپس آن را روی آتش بگیرید تا به‌خوبی درد آن آزاد شود. سپس دود را با دست به سمت دهان هدایت می‌کنید تا به دندان مورد نظر برسد.

    کنترل درد دندان

    کنترل درد دندان

    درمان درد دندان با مسکن

    گاهی اوقات درد دندان به قدری زیاد است که افراد به‌دنبال یک روش درمانی مطمئن هستند از این‌رو قرص‌های مسکن تنها راه ‌حل برای رهایی از درد دندان است. اکنون برخی از رایج‌ترین مسکن‌ها را به شما معرفی می‌کنیم:

    • استامینوفن

    سردرد، دل درد و کمر درد، دندان درد و… دردهایی هستند که می‌توان برای تسکین آن‌ها از استامینوفن استفاده کرد. ماده‌ به کار رفته در این قرص سبب می‌شود تا راه‌های موجود برای رسیدن درد به سیگنال‌های عصبی قطع شوند.

    • ناپروکسن

    دردهای عضلانی، درد دوران قاعدگی، التهاب، درد دندان و… را می‌توان به کمک قرص ناپروکسن تسکین داد. مواد موجود در این دارو سبب می‌شوند تا مواد طبیعی که باعث ایجاد التهاب شده‌اند از بین بروند. همچنین ناپروکسن جزء داروهای غیراستروئیدی به شمار می‌رود.

    • ژلوفن

    محال است کسی قرص ژلوفن را به عنوان یک مسکن درد نشناسد، زیرا در بین مردم بسیار رایج است. قرص ژلوفن را می‌توان در دو دوز 200 یا 400 گرمی از داروخانه‌ها تهیه کرد.

    • آسپرین

    یکی دیگر از پرکاربردترین و پرمصرف‌ترین داروهای مسکن موجود برای درمان درد دندان که دارای خاصیت ضدالتهابی نیز باشد، می‌توان به آسپرین اشاره کرد. لازم به ذکر است افرادی که آسم دارند نمی‌توانند از این قرص استفاده کنند.

    کنترل درد دندان

    کنترل درد دندان

    تسکین فوری درد دندان

    شاید برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که گاهی اوقات به‌صورت ناگهانی درد دندان به سراغتان بیاید و زمان مناسبی برای مراجعه به دندان‌پزشک نداشته باشید. درد دندان خصوصا برای کودکان غیرقابل تحمل است بنابراین باید راه‌هایی را برای تسکین فوری آن بدانید تا در مواقع نیاز آن‌ها را به کار بگیرید. حال برخی از این روش‌های فوری درمان درد دندان را به شما معرفی می‌کنیم:

    • روی نقطه مورد نظر کمپرس یخ را قرار داده و در حدود 20 دقیقه آن را نگه دارید.
    • سر خود را به سمت پایین خم نکنید و حتی آن را بالا نگه دارید.
    • تهیه یک محلول آب و نمک رقیق می‌تواند برای شما کمک‌کننده باشد.
    • به‌صورت خیلی آرام و آهسته دندان‌های خود را مسواک بزنید.
    • از دراز کشیدن خودداری کنید، زیرا احساس درد را در شما بیشتر می‌کند؛ اما اگر نیاز به خوابیدن دارید بالش بلندی را زیر سر خود قرار دهید..
    کنترل درد دندان

    کنترل درد دندان

    سخن پایانی

    بسیاری از ما در طول زندگی درد دندان را تجربه کرده‌ایم و می‌دانیم که درد غیرقابل تحملی است. زمانی که فرد دچار دندان درد می‌شود در درجه اول به‌دنبال انواع مسکن‌ها برای تسکین درد خواهد بود. برخی از این روش‌ها بسیار آسان و در دسترس هستند و می‌توان حتی بدون مراجعه به متخصص آن را برطرف کرد. استفاده از کمپرس یخ، گل میخک، محلول آب و نمک، مسواک زدن، دود دندان، چراکسید هیدروژن و… نمونه‌هایی از این روش‌ها به شمار می‌روند. همچنین برخی از مسکن‌ها مانند استامینوفن، آسپرین، ژلوفن و… نیز به عنوان مسکن‌های شیمیایی برای تسکین درد دندان تجویز می‌شوند. حال شما برای درمان درد دندان خود چه روشی را امتحان می‌کنید؟

    اشتراک گذاری
    دکتر مهتاج صحرانورد
    دکتر مهتاج صحرانورد

    مطالب مرتبط

    2 شهریور 1402

    آشنایی با تاثیر استرس بر خونریزی لثه


    بیشتر بخوانید

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    آخرین مقالات دندانپزشکی

    • آشنایی با تاثیر استرس بر خونریزی لثه
      آیا استرس می‌تواند با خونریزی لثه ارتباط داشته باشد؟ چه مدت زمانی نیاز است تا خونریزی دندان متوقف شود؟ آیا خونریزی لثه‌ها نگران‌کننده است؟ […]
    • آیا مصرف ویتامین C در کنترل خونریزی لثه موثر است؟
      آیا مصرف ویتامین C در کنترل خونریزی لثه موثر است؟ مصرف بیش از اندازه ویتامین C با عوارضی همراه خواهد بود؟ […]
    • آشنایی با علل خونریزی لثه در حین مسواک زدن یا نخ دندان
      علل خونریزی لثه در حین مسواک زدن یا نخ دندان چیست؟ چگونه خونریزی لثه را در خانه کنترل کنیم؟ خونریزی لثه و ارتباط آن با بیماری لثه […]
    • آشنایی با روش های کنترل درد دندان
      آیا تا به حال دچار دندان درد شده‌اید؟ علت درد دندان چیست؟ آیا می‌توان درد دندان را کنترل کرده یا از بین برد؟ […]
    • باندینگ دندان چیست؟
       چقدر زمان برای انجام باندینگ دندان لازم است؟  آیا باندینگ دندان روشی دائمی است؟  روش‌های جایگزین باندینگ دندان چیست؟ […]

    تخفیف بلیچینگ دندان در تهران دندانپزشک زیبایی تهران دکتر مهتاج صحرانورد دندانپزشک زیبایی در شمال تهران زعفرانیه روکش دندان در تهران قیمت بلیچینگ دندان در تهران ونیر دندان کامپوزیت ونیر تهران کامپوزیت ونیر سرامیکی کامپوزیت ونیر قیمت کلینیک بلیچینگ دندان در تهران

    حق امتیاز محتوای این سایت متعلق به دکتر مهتاج صحرانورد است. طراحی و بهینه سازی سایت توسط مهران مقدسی در شرکت رایان مهر رهجو
      نوبت دهی آنلاین
        • تماس با مطب
        • مشاوره آنلاین
        • اینستاگرام
        • لوکیشن مطب